top of page
Over ons repertoire.

Wat we spelen: Over de muziek.

Jazz heeft vele gezichten. Soms onstuimig, dan weer kabbelend; zeemzoet of eerder vrolijk onbezorgd; ontroerend breekbaar of net fel en bazig. Het brengt rust én daagt uit.

We voorzien jouw belangrijke moment graag van de bijpassende sfeer en een daarop afgestemde, boeiende afwisseling in repertoire. 

Maar wees gerust, daar hoef jij zelf niks voor te doen! Leun rustig achterover en relax terwijl wij de passende muziek uitkiezen.

 

We kunnen daarbij "aanwezig" zijn op de voorgrond indien jij dat wil of wanneer het een luisterpubliek betreft.

Maar we spelen evengoed discreet op de achtergrond terwijl de gasten onderling een babbeltje slaan bij het aperitief of tijdens het diner. Wij weten ook zonder applaus dat we op het achterplan mee de sfeer maken, de soundtrack bij jouw bijzondere moment.

Een JustJazz combo speelt...juist ja: just jazz. Niks meer en zeker niks minder!

Ons repertoire bestaat uit Jazz Standards, denk: The Great American Songbook. Nummers uit het Amerikaanse culturele erfgoed, in het verleden vertolkt door grootheden als Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Chet Baker, Miles Davis, Sarah Vaughan, Frank Sinatra, Nat King Cole,... maar ook vandaag nog springlevend gehouden, mede dankzij artiesten als Tony Bennet, Diana Krall, ...

De aanwezigheid van een zangeres in het merendeel van onze combo's ('vocal Jazz') maakt dat het repertoire dat we spelen zeer toegankelijk is en steeds 'sfeer schept' voor toehoorders van alle pluimage. 

Denk: een sfeervolle donkere bar in het New York van de jaren '40-'50 en een stijlvol uitziende en swingende band op het podium. Je hoeft helemaal geen Jazz kenner te zijn om de muziek en de daarbij horende stemming te appreciëren, hij roept immers meteen een sfeer op die deel uitmaakt van ons collectief geheugen.

Wij houden van Jazz omdat de muziekbeleving keer op keer nieuw en uniek is. Het muzikale verhaal wordt elke keer weer mee bepaald door de sfeer en omstandigheden van het moment. En laat dat moment nu net het jouwe zijn!

 

Enkele voorbeelden van Jazz Standards uit ons repertoire vind je hieronder.

Luister ook zeker op de Kies-Je-Combo pagina naar enkele fragmenten van onze mogelijke combo's om een beter beeld te krijgen.

Een greep uit onze playlist...

 

I'm Old Fashioned

Fly Me To The Moon

Come Rain Or Come Shine

Autumn Leaves

All Of Me

The Old Country

I Can't Give You Anything But Love

'Round Midnight

Body And Soul

You Don't Know What Love Is

But Not For Me

Bye Bye Blackbird

Cheek To Cheek

Summertime

Days Of Wine And Roses

It Could Happen To You

Moonlight In Vermont

Time After Time

Bekijk én beluister een uitgebreide playlist via deze link.

Ben je Jazz-liefhebber en is er een Jazz standard die voor jou een speciale betekenis heeft en ergens binnen je concept past? Geef dit dan even door bij je boeking en we bekijken of hij binnen ons repertoire past.

Love For Sale

Lullaby Of Birdland

Misty

My Funny Valentine

Night And Day

Softly, As In A Morning Sunrise

That's All

There Is No Greater Love

What Is The Thing Called Love

You And The Night And The Music

You'd Be So Nice To Come Home To

You've Changed

Save Your Love For Me

You Go To My Head

Someday My Prince Will Come

Corcovado

The Girl From Ipanema

...

"Life is a lot like Jazz, it's best when you improvise."

                                                             - George Gerschwin.

bottom of page